De verkiezingen in Rusland rammelen, maar hoe corrupt zijn ze daar precies?

Nederland scoort een 8,9 op de corruptiewereldkaart van waakhond Transparency International. Dat is goed voor plek zeven op de ranglijst die wordt aangevoerd door Nieuw-Zeeland. Het rapport wordt verbluffend fraai en interactief weergegeven.

Zo kun je middels leuke grafiekjes per werelddeel zien waar het echt rot is en wie de braafste jongetjes van de klas zijn. Je kunt ook een interactieve versie van het rapport inzien. Een video laat zien hoe Transparency International eigenlijk is gekomen aan alle cijfertjes van zaken die eigenlijk niet aan de oppervlakte horen te komen:

Een en ander is wel interessant op de dag dat zowel Rusland en Kroatië naar de stembus gaan voor verkiezingen die bol staan van de strijd tegen corruptie en mogelijk fraude bij het uitbrengen en tellen van stemmen. Rusland scoort een 2,4, Kroatië is wat beter met een ronde 4.

    • Jules Seegers