werkpak

‘Ik heb vier meiden in huis, ik shop driftig met ze mee’

Nieuwegein 20-11-2011 Werkpak NVM-voorzitter Ger Hukker Foto NRC H'Blad MAurice Boyer
Nieuwegein 20-11-2011 Werkpak NVM-voorzitter Ger Hukker Foto NRC H'Blad MAurice Boyer

Ger Hukker (1954), voorzitter Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM)

„Ik ben een ongeleid projectiel als het om mode gaat, ik sprokkel mijn kleren overal vandaan. Ik heb vier meiden in huis, en uit een vorm van zelfbescherming shop ik driftig met ze mee. Anders hang je ook maar in zo’n winkel.

„Ik heb een pokkenhekel aan grijze pakken, volgens mij komt daar de term grijze muizen vandaan. Ik hou van anders dan anders, zoals mijn bril. Daar krijg ik veel reacties op. Hij is van Look en komt bij een dorpswinkel vandaan bij mij om de hoek in Nieuwkoop.

„Meestal draag ik een broek van bijvoorbeeld Mexx of Dockers – al zit ik eigenlijk niet zo op de merken – met een jasje erbij. Deze broek komt bij Thom Broekman in Haarlem vandaan. Het jasje heb ik gekocht bij een leuk klein winkeltje in Haarlem voor zo’n 185 euro. Broeken zitten bij mij altijd onder de honderd euro. Meestal draag ik een kledingstuk na een seizoen niet meer, dus daar pas ik mijn aankoopbedragen op aan. Ik doe dat niet omdat ik verwend ben, ik vind het gewoon veel te leuk om met de mode mee te gaan en als het winter wordt leuke nieuwe winterjasjes te kopen.

„De schoenen zijn van Manfield. De stropdas komt bij een klein tassenwinkeltje in Utrecht vandaan. Ik kom graag in winkels waar de mensen gezellig zijn, de tijd hebben en nog eens het magazijn voor je in duiken. Service is heel belangrijk.

„In mijn branche moet je er wel verzorgd uit zien. Ik kan echt niet met een korte broek op kantoor komen. Maar als ik in een recalcitrante bui ben en ik weet dat er mensen in pak langskomen, dan vind ik het leuk om me te onderscheiden en juist wat anders aan te trekken. Op kantoor draag ik echt niet altijd een stropdas, je moet je wel happy voelen in je kleding.

„Ik ben wel eens jaloers op vrouwen, die hebben veel meer variëteit. Daar kan de mannenmode-industrie nog wat van leren.”

    • Nathalie Wouters