Video: de ongemakkelijke momenten van Herman Cain

Herman Cain, tijdens zijn bekendmaking om zich terug te trekken uit de Republikeinse voorverkiezingen. Foto AP / David Tulis

Herman Cain besloot vandaag te stoppen met zijn poging om de Republikeinse kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap te bemachtigen. Hij kwam de afgelopen weken veel in het nieuws vanwege de beschuldigingen van seksuele intimiteiten, maar hij baarde ook veel opzien vanwege oude filmpjes, blunders en vlijmscherpe komieken. Een klein overzicht.

Bij de eerste kennismaking met Cain, nog geen twee maanden geleden, werd vooral de nadruk gelegd op zijn carrière als pizzabakker. Tussen 1986 en 2002 stond Cain aan het hoofd van de keten Godfather’s Pizza. Al snel dook dit filmpje op, waarin Cain een ode aan de pizza brengt.

Vraag het aan Rick Perry. Iedere fout in de race voor het presidentschap wordt afgestraft. Dus toen Cain een interview vol pijnlijke momenten over de situatie in Libië - aan welke kant stond Obama ook alweer? - stotterend doorkwam…

…werd hij daarna genadeloos gefileerd door John Stewart.

Cain probeerde zijn campagneboodschap simpel te houden met de slogan ’9-9-9’, ofwel 9 procent belasting voor bedrijven en burgers. Simpel, maar ook erg vaag. Want wat houdt het eigenlijk in?

Het waren echter de beschuldigingen van seksuele intimiteiten die Cain deden besluiten om te stoppen met zijn gooi naar de Republikeinse kandidatuur. Hij hield de deur op een kier door te spreken van ‘opschorting’, maar wellicht zijn de onderstaande beelden voorlopig de laatste die het nieuws halen.

    • Lex Boon