Uitgelicht zaterdag

Belgian singer Selah Sue performs on November 25, 2011 at the Cartonnerie in Reims. AFP PHOTO FRANCOIS NASCIMBENI
Belgian singer Selah Sue performs on November 25, 2011 at the Cartonnerie in Reims. AFP PHOTO FRANCOIS NASCIMBENI AFP

Film

District 9 (Neill Blomkamp, VS/Nieuw Zeeland/Can/Zuid-Afrika). Originele sciencefictionfilm met politieke inslag. Een miljoen aliens vegeteren bij Johannesburg in een township onder nieuwe Apartheid. De shrimps, garnalen, arriveerden eind jaren tachtig in een enorm ruimteschip, verloederd en hulpeloos. De mensheid hielp ze, maar nu moeten de aliens naar een tentenkamp ver buiten de stad. En dan gaat er wat mis. RTL5, 20.30-22.40u.

Alles is liefde (Joram Lürsen, 2007, Nederland). Romantische komedie à la Love Actually. Tal van personages worstelen met of zwelgen in de liefde tijdens de feestelijke hoogtijdagen tussen de aankomst van Sinterklaas en pakjesavond. Met weergaloze rollen van Michiel Romeyn als onwillige Sint, Carice van Houten als Bijenkorfmeisje dat op de ware wacht en Daan Schuurmans als begrafenisondernemer. Ned.3, 21.40-23.35u.

Iklimler (Nuri Bilge Ceylan, 2006, Turkije). Prachtig gefilmde kroniek van een gefaalde liefde. Het draait om het onvermogen van een man (gespeeld door regisseur Ceylan zelf) om zich in liefde aan een vrouw (Ceylans vrouw Ebru) te binden. Haar nabijheid ergert hem, zijn nabijheid verstikt haar. Dat maakt van Iklimler een droevige, misschien zelfs wanhopige film. Ned.2, 23.40-1.15u.

Three Kings (David O. Russell, 1999, VS). Overrompelende actiefilm over de Golfoorlog heeft een grof oog voor de absurde aspecten van oorlog, hanteert uitzinnige stijlmiddelen en vertoont louter hebzuchtige personages. Vier soldaten, onder wie George Clooney en rapper Ice Cube, zijn uit op een verborgen oorlogsbuit van Saddam.Veronica, 23.25-01.35u.

Informatief

Zonen zonder vaders. Serie over jongens die zonder vader zijn opgegroeid. In elke aflevering worden jongemannen gevolgd tijdens de zoektocht naar hun vader, eindigend met een ontmoeting. In aflevering 1 het verhaal van Wensly Francisco. Hij groeide op bij zijn moeder in Nederland, zijn vader raakte uit beeld toen hij twee jaar was. Wensly gaat terug naar Curaçao voor een ontmoeting. Ned.2, 16.30-17.00u.

Debat op 2. Een discussie over de rol van Zwarte Piet. Steeds meer gekleurde Nederlanders voelen zich gediscrimineerd door Sinterklaas, stelt de redactie van Debat op 2. De knecht is een overblijfsel van een zwarte periode uit onze geschiedenis: de slavernij (zie de gouden oorring). Een groep Surinaamse en Antilliaanse organisaties pleit daarom voor de totale afschaffing van het sinterklaasfeest. Heeft Zwarte Piet zijn langste tijd gehad?Ned.2, 21.10-22.00u.

Beeldverhaal: Mr. Natural. De undergroundstrip is een alternatieve stroming die in de Verenigde Staten ontstond en in Nederland navolging kreeg. Jean-Marc van Tol (van Fokke & Sukke) praat met de Amerikaanse tekenaar Jerry Moriarty, Marten Toonderprijswinnaar Peter Pontiac en Evert Geradts, tekenaar en oprichter van het stripblad Tante Leny presenteert. Ned.2, 23.05-23.40u.

Amusement

Pau!l en de Sint. Paul de Leeuw ontvangt vanavond Sinterklaas, Reinout Oerlemans, Selah Sue en de pianobroers Lucas en Arthur Jussen.Ned.1, 20.25-21.45u.

Sport

Schaatsen: World Cup Heerenveen. Samenvattingen en rechtstreekse verslagen van de tweede 500 meter (v en m), de 1.500 meter voor vrouwen en de 10.000 meter voor mannen. Ned.1, 16.00-17.56u.