Toch beroep badminton

De Nederlandse topbadmintonners hebben hoger beroep aangetekend in een rechtszaak tegen de Nederlandse Badmintonbond (NBB).

De rechtbank in Utrecht bepaalde afgelopen woensdag dat de badmintonners Dicky Palyama, Eric Pang en Judith Meulendijks rackets van hun eigen sponsors mogen gebruiken tijdens landentoernooien. De NBB, die een contract met het merk Yonex had afgesloten, had hen verboden met andere rackets te spelen.

Hoewel de drie badmintonners gelijk kregen van de rechter, verklaren zij zich nu solidair met hun collega Yao Jie. De uitspraak gold namelijk niet voor Yao Jie, de hoogst genoteerde Nederlandse speelster op de wereldranglijst en nationaal kampioene, omdat zij pas nadat de NBB het contract met Yonex sloot een andere sponsor vond.

Juniorenkampioene Kirsten van der Valk kreeg ook geen toestemming om met een eigen racket te spelen en tekent eveneens hoger beroep aan. (Novum)