Sint en Sint in overgang

Stefan de Walle maakte dit jaar zijn debuut als officiële tv-Sinterklaas, maar niet bij PAU!L, de show van Paul de Leeuw. Want daar komt vanavond de oude Sint langs: Bram van der Vlugt. Verwarrend?

Volgens een voorlichter van omroep NTR, maker van het Sinterklaasjournaal, is Van der Vlugt uitgenodigd omdat hij te zien is in de nieuwe Sinterklaasfilm Bennie Stout. Die is opgenomen vóór Van der Vlugt met pensioen ging. „Hierdoor zijn we in een overgangssituatie terecht gekomen. We vinden het jammer dat er twee Sinten door elkaar lopen, maar het is aan de VARA om een Sint uit te nodigen.”

De Telegraaf meldt dat de film voor De Leeuw slechts een excuus is: hij verkiest Van der Vlugt boven De Walle. De VARA: „Iedereen met vragen moet maar naar de uitzending kijken”. Overigens doet Van der Vlugt wel meer schnabbels in zijn oude tabberd. Zo bezocht hij onlangs het gezin van kroonprins Willem-Alexander.