'Roken. Daar heb ik echt een pleurishekel aan'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Yvonne en Koen.

None

Voor

Koen: „Mijn laatste vriendin was een Poolse dame. Ik ontmoette haar op een bruiloft. We hebben kind of samengewoond, in de twee maanden voordat zij een MBA ging doen in Parijs. Om ook een beetje met haar familie te kunnen communiceren ben ik een cursus Pools gaan volgen. Ik heb sowieso een talenticje.”

Yvonne: „Mijn vorige vriend kende ik van volleybal. Ik speel competitie – middelmatig goed. Ik geef ook steps- en aerobicsles in de sportschool en ik heb een groot sociaal leven. Ik ben zo’n vier avonden in de week weg.”

Hij: „Vóór de Poolse heb ik een Deense vriendin gehad, een Italiaanse en een Nederlandse. Ik was lid van een Europese studentenvereniging, dus daar ontmoette je mensen van overal. Het leuke is dat je van elke cultuur wel iets meekrijgt. Sinds de Italiaanse let ik meer op m’n kleding, bijvoorbeeld.”

Zij: „Het ging mis met mijn vriend door twijfels. Of dit het wel is, voor altijd. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan.”

Hij: „Mijn volgende vriendin mag best een Nederlandse zijn, dat maakt me geen druif uit. Ik heb maar twee echte dealbreakers. Met stip bovenaan: roken. Daar heb ik echt een pleurishekel aan. En ik heb het niet zo op huisdieren. Ik ervaar vooral de stank.”

Zij: „Ik hoef geen sportschooltype, maar twee keer per week bewegen en iets doen in teamverband, dat is toch wel het minimum.”

Na

Hij: „‘Hee, leuke meid’, dacht ik. Aan die voorwaarde was alvast voldaan. Toen ben ik drankjes gaan scoren.”

Zij: „Hij was netjes, gewoontjes. Hij droeg een jasje en een overhemd, geen werkkleding denk ik. Misschien val ik op iets losser en sportiever.”

Hij: „Ik zocht naar een leuke match tussen ons, en zo kwamen we op bordspelletjes. Ik heb nog gewerkt in die sector en ik vind het geweldig om mijn avonden ermee door te brengen, met vrienden. Nou, dat had zij ook.”

Zij: „Qua doen en laten had ik al snel het idee dat we niet dichtbij elkaar zaten, dus dan praat je met die bril op verder. We hielden het bij oppervlakkige dingen. Hij heeft bij een reisorganisatie gezeten en veel van Europa gezien, en nu is ’ie vrij serieus met zijn werk bezig. Na een uur en een kwartier begon er een bandje te spelen. Het was jazz, vrij luid.”

Hij: „We hebben even gezellig naar dat live combo zitten luisteren. Praten wordt wel wat lastiger als er twee grote boxen naast je staan, maar het was leuke muziek.”

Zij: „In de pauze zijn we vertrokken. Hij betaalde alles, hij wilde niks van mij.”

Hij: „Mijn gevoel zei dat het leuk genoeg was om een tweede keer af te spreken. Dus ik dacht, ik gooi ’m d’r in. Niks te verliezen.”

Zij: „Hij wilde meteen open kaart spelen. Bij de fietsen zei hij dat hij het gezellig vond en me nog wel een keer wilde zien. Ik dacht: ik weet het nu. Dat is wel even hard, maar iets vaags als ‘We sms’en nog’ is ook niet leuk.”

Hij: „Ze zei dat ze het bij één keer wilde laten, en ze gaf ook aan dat ze drie dagen later een andere date had staan. Kennelijk verwachtte ze daar meer van.”

    • Sandra Heerma van Voss