Piet valt elk jaar van zijn stoel, en zo hoort het ook

Het Sinterklaasjournaal voldoet niet aan de verwachting van kinderen, merkt Wendy Schouten op (‘Sinterklaasjournaal is de zoveelste verruwing van de jeugdcultuur’, Opinie, 1 december) en daar heeft ze in mijn ogen helemaal gelijk in. Gelukkig heeft Sinterklaas het goed begrepen als hij onze Vrije School bezoekt: elk jaar doen de twee Zwarte Pieten in de kleuterklas weer precies hetzelfde. Ze proberen op een omgekeerd krukje te zitten, en ze proberen de staf in het midden van de klas rechtop te laten staan. Zowel de Pieten als de staf vallen natuurlijk om. Saaaai! Maar niet voor onze dochter van zes, die dit voor de derde keer gaat meemaken. Gisteren zei ze: „Ik heb er zo’n zin in dat de Pieten weer verkeerd op het krukje gaan zitten en de staf laten vallen!” Omdat ze weet wat er gaat komen kan ze zich er heerlijk op verheugen.

Leonoor Haan

Leiden

    • Leonoor Haan