NEC haalt punt bij FC Groningen

David Texeira heeft FC Groningen zaterdag niet naar een zege op NEC kunnen voeren. Ondanks een hattrick van de Uruguayaan werd het 3-3 in de Euroborg. Namens de bezoekers uit Nijmegen waren Abdisalam Ibrahim eenmaal en invaller Melvin Platje tweemaal trefzeker. Groningen staat door de zege op 22 punten uit vijftien duels, NEC heeft er veertien.

Groningen nam de wisselvallige vorm van de laatste weken, waarin prima resultaten werden afgewisseld met matige, mee naar het duel met NEC. De thuisploeg zette NEC onder druk, aldus persbureau Novum, maar het duurde bijna een halfuur tot de eerste goal van Texeira viel. Lang kon Groningen echter niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later profiteerde Ibrahim van een bal die in de Groningse defensie bleef hangen en schoot van dichtbij raak.

Tien minuten na rust kopte Texeira zijn tweede treffer binnen. Vervolgens ging NEC op jacht naar weer een gelijkmaker. Genaro Zeefuik en Ibrahim kregen daar goede kansen op, maar uiteindelijk was het Platje die de bal zeven minuten voor tijd binnenkrulde. Kort daarop kopte Texeira opnieuw binnen, maar Platje bepaalde de eindstand in blessuretijd alsnog op 3-3.

    • Lex Boon