Lippenstift met magneet

None

De nieuwe make-upcollectie van Guerlain, ‘les Roses et le Noir’ genaamd, is letterlijk een gewichtige zaak. Het doosje oogschaduw met zes kleuren weegt meer dan een iPhone. En als je ook nog de mascara en de lippenstift in je tas stopt, sleep je aan cosmetica bijna vier ons met je mee – en dat voor een paar gram make-up.

Hoogst onpraktisch, maar wat een verrukkelijke verpakkingen. De make-up zelf is ook fijn; mooie kleuren en prima textuur (de lippenstift is lekker smeuïg, de oogschaduw zijdezacht).

Maar die verpakkingen! Om ze te bejubelen zijn bijvoeglijke naamwoorden nodig die je meestal in een autorubriek aantreft voor de beschrijving van een dashboard: zwaar, robuust, glimmend, voorzien van technische slimmigheidjes.

Vooral de lippenstift wil je steeds weer ter hand nemen. Als je de stift uit de zilveren huls trekt, klapt een dubbele spiegel open. Die moet je zelf weer inklappen om de stift terug te schuiven. Die handeling is een tactiel hoogtepunt: een magneet trekt de stift de huls weer in en de lipstick sluit dan met een hele slick klik.

De lippenstift kost wel veertig euro, maar er is tijd om te sparen: het duurt nog even voordat deze lentecollectie in de winkel ligt.

Guerlain, Rouge G, no. 72, Rose Innocent, 40,92 euro

    • Monique Snoeijen