Grote overwinning van Heracles op VVV-Venlo

Voetbalclub Heracles heeft gisteravond de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met maar liefst 7-0 gewonnen. Daarmee behaalde de club uit Almelo zijn grootste zege ooit in de eredivisie. Vorig seizoen won Heracles met 6-1 bij Vitesse en in 2008 had de club VVV al eens met 5-0 verslagen.

Door de zege op VVV, de eerste in bijna anderhalve maand, steeg Heracles naar de negende plek op de ranglijst. De doelpunten in Almelo werden gemaakt door Glynor Plet (2x), Marko Vejinovic (ook twee), Kwame Quansah, Everton en Samuel Armenteros.

De grote zege van Heracles kwam na rust tot stand. Nadat Vejinovic met een prachtig afstandsschot in de zestigste minuut de 3-0 had gescoord, liep de thuisploeg in een tijdsbestek van twintig minuten uit naar 7-0. „Ik vond dat wij bij vlagen fantastisch speelden”, zei de trainer van Heracles, Peter Bosz, na de wedstrijd tegen de NOS. „Na vijf minuten hadden we al drie kansen gehad”, aldus de trainer.

VVV-Venlo staat na de nederlaag met zeven punten uit vijftien competitiewedstrijden onderaan in de eredivisie. De club heeft evenveel punten als Excelsior, maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. VVV, dat dit seizoen pas één wedstrijd heeft gewonnen en alle uitwedstrijd tot nu toe heeft verloren, wist vorig jaar via de nacompetitie degradatie naar de eerste divisie te ontlopen en lijkt ook dit seizoen te moeten strijden voor lijfsbehoud. (Novum)