Goede Wereld Wijn

None

Champagnemerk Zarb zet zich met een Special Edition-fles via de Orange Babies in voor een betere wereld, wijnimporteur Les Généreux pakt het grootser aan en liet een Goede Wereld Wijn maken. Van de 8,95 euro die een fles kost, gaat 1 euro naar een erkende benefietorganisatie in de regio van de aangesloten wijnwinkels. Samen maken wij de wereld een beetje mooier, luidt de belofte.

Waar de smaakpapillen bij dergelijke actiewijnen vaak te lijden hebben, heeft de Zuid-Franse blend van grenache, syrah en mourvèdre uit 2010 met deze het beste voor. Ik noteerde ‘rijk, gul, vrijgevig met rood en zwart fruit, specerijen, zoet en soepelheid’.

Was de fiets die ik laatst ook via een goede doelenactie heb gekocht maar van dezelfde kwaliteit geweest. Die staat nu achter de schuur. Ik werd er gek van dat in drie maanden tijd constant onderdelen van de fiets afvielen, de trappers incluis.

Verkoopadressen via www.goedewereldwijn.nl