Een maand Twin Peaks-mode

PHOTO © PETER STIGTER FILENAME IS DESIGNER NAME AIFW SPRING/SUMMER 2012

„Er is een kloof tussen het atelier en de echte wereld”, zegt Lifu Hsiao (31), de ontwerper achter het label Étranger. „Je weet als ontwerper niet hoe vrouwen op je kleren reageren.” Hsiao, die opgroeide in Taiwan, woont sinds hij een modemasteropleiding volgde in Nederland. Twee keer gaf hij hier een show: een voor najaar 2010, en een voorjaar 2012. De kleren uit die laatste, die was geïnspireerd op hoofdpersonen uit de film Twin Peaks: fire walk with me uit 1992 , zijn nu te koop in de tijdelijke winkel die hij opende om dichter bij potentiële klanten te komen. Er hangen ijle lingeriejurkjes, gebaseerd op het onderjurkje van hoofdpersoon Laura Palmer, T-shirtjurkjes van luxe stoffen (Laura’s vader Leland), jurkjes met mouwen die aan vleugels doen denken (de engelen) en transparante poncho’s die over de jurken kunnen worden gedragen en een feestelijk effect geven. Bijzonder zijn de details, zoals ragfijne metalen kettinkjes. Prijzen beginnen bij 250 euro.

Missing, Prinsengracht 286a, Amsterdam. Tot en met 31 december open van dinsdag tot en met zondag. etranger.nl

    • Milou van Rossum