Deze Nederlandse docu won vannacht een prestigieuze Amerikaanse prijs

De Nederlandse documentaire ‘Stand van de sterren’ heeft gisteravond een prestigieuze Amerikaanse filmprijs gewonnen. Het is het laatste deel van een drieluik over een christelijke Indonesische familie in de sloppenwijken van Jakarta.

De documentaire kreeg gisteravond de Humanitas Award van de International Documentary Association. In ‘Stand van de sterren’ volgt maker Leonard Retel Helmrich de familie gedurende twaalf jaar. In 2001 en 2004 verschenen de eerste twee delen van het drieluik, ‘Stand van de zon’ en ‘Stand van de maan’.

De film won in januari al de hoofdprijs op het Sundance Film Festival in de categorie World Cinema Documentary. Twee weken geleden werd hij op de Nederlandse tv vertoond. Benieuwd geworden? Hieronder kun je kijken naar de trailer en twee fragmenten.

    • Pim van den Dool