Aldus

Ik heb alle trainers uit onze groep gezien en zag geen vrolijke gezichten. Ze hebben ook respect voor ons. Dat we tegen Duitsland spelen bevalt me wel. Een geweldige tegenstander. Wat betreft Portugal wijzen de statistieken niet in ons voordeel.

Bondscoach Bert van Marwijk

Het is een groep van dynamiet. Natuurlijk zijn we zonder twijfel slechts een outsider. Hopelijk hebben we het zelf nog in de hand als we de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland spelen.

Morten Olsen (Deense bondscoach)

De poule des doods, zoals gebruikelijk. Eerste wedstrijd winnen is belangrijk! Ik wil verder niet reageren. Dat deed ik voor het laatste WK ook niet en het heeft ons toen ver gebracht.

Arjen Robben (Bayern München)

Het is waarschijnlijk de sterkste groep, maar ook de interessantste en evenwichtigste. Nederland is een wereldteam. Je kunt geen vergelijking maken met het team waarvan we in november hebben gewonnen. Ook Portugal is van wereldklasse”

Joachim Löw (bondscoach Duitsland)

Je speelt op een EK en dan wil je ook mooie wedstrijden spelen. Natuurlijk is het een zware loting, maar we kennen de tegenstanders goed. En om het EK te winnen, moet je toch gewoon alles winnen.

Wesley Sneijder (Internazionale)