ADO klopt NAC, Roda verslaat Graafschap

ADO Den Haag heeft vanavond met 3-0 van NAC Breda gewonnen in de Eredivisie. In eigen huis profiteerden de Hagenaars van de strijdlust die ze tentoonspreidden. Charlton Vicento opende tien minuten voor rust de score. In de tweede helft maakte Jens Toornstra de tweede Haagse goal voordat invaller Marc Höcher het slotakkoord gaf.

Roda JC ging op bezoek bij De Graafschap met de zege aan de haal. In Doetinchem werd het 2-1 voor de Limburgers. In de eerste helft werd niet gescoord, maar vlak na rust maakte Sanharib Malki de 1-0 voor Roda. Adil Ramzi zorgde twintig minuten later voor de 2-0, voordat Yuri Rose de spanning acht minuten voor tijd nog terugbracht met de aansluitingstreffer.

Roda staat dankzij de zege negende met 21 punten. NAC en ADO volgen op de tiende en elfde plaats met drie punten minder. De Graafschap blijft in de gevarenzone. De Achterhoekers staan zestiende met twaalf punten.

Eerder vanavond speelden NEC en FC Groningen gelijk.

    • Lex Boon