'200 mld van EU naar IMF'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gisteren gezegd dat Europa mogelijk bereid is extra middelen aan het fonds beschikbaar te stellen om de eurocrisis te bestrijden.

Volgens het financieel persbureau Bloomberg zouden de Europese Centrale Bank en centrale banken van de EU-lidstaten overwegen 200 miljard euro aan het IMF te lenen. Het fonds zou deze middelen weer kunnen gebruiken om zwakke eurolanden, zoals Italië en Spanje, te steunen.

„Het IMF zal extra middelen nodig hebben als de crisis verdiept”, zei een woordvoerder van het IMF tegen Bloomberg. „De Europese autoriteiten en enige andere IMF-landen overwegen bilaterale leningen te verstrekken aan het IMF.”

Tot nu toe heeft het IMF zonder resultaat geprobeerd extra middelen te krijgen van landen als China, Rusland en Brazilië.

De euro afschaffen? Veel te pijnlijk: Economie, pagina 6 en 7