Wat een bekrompen land is Nederland geworden

Wij leven in een land waar prioriteit wordt gegeven aan de oprichting van een dierenpolitie en waar kinderen worden uitgezet die bijna hun hele leven in Nederland wonen, maar gelukkig mogen wij met 130 kilometer per uur over de snelweg rijden. Als er geen file staat, levert dit per gereden uur vijf minuten tijdwinst op. Wij hebben enorme haast om thuis te komen in ons nog niet verkochte huis, om naar het laatste nieuws te kijken over een voetbalclub waar voor- en tegenstanders allebei zeggen te handelen in het belang van de club en om te zien dat er weer een kind het land zal worden uitgezet door een groepje regeringspartijen die vrijheid en christelijkheid nastreven, gezien de naam van hun partij.

Gelukkig is er dan weer een nieuwe dag. Dan kunnen we weer met 130 kilometer per uur over de snelweg rijden en voor even vergeten in wat voor een bekrompen, opportunistisch en populistisch land wij wonen.

Peter Paul Lemmens

Amsterdam

    • Peter Paul Lemmens