Opkomst van 62 procent bij Egyptische verkiezingen

Egyptenaren bestuderen hun stembiljet in een stemlokaal in Kairo. Foto Reuters / Ahmed Jadallah

De opkomst bij de eerste ronde van de Egyptische verkiezingen lag op 62 procent. Dat heeft Abdel Moez Ibrahim, het hoofd van het verkiezingscomité, gemeld tijdens een persconferentie.

Ibrahim noemde het opkomstpercentage volgens persbureau AFP het “hoogste in de geschiedenis van Egypte”.

De komende weken wordt ook nog in twee andere districten in het land de eerste ronde van de verkiezingen gehouden. Het Moslimbroederschap, de machtigste Egyptische fundamentalistische partij, verwacht het grootste deel van de stemmen binnen te halen.

Meer dan dertien miljoen mensen brachten hun stem uit in de eerste ronde van de verkiezingen voor het Egyptische lagerhuis. De tweede en derde ronde, evenals de drie verkiezingsrondes voor het hogerhuis, vinden tot en met maart plaats. Eigenlijk zouden de eerste uitslagen gisteren bekend worden gemaakt, maar dat werd uitgesteld doordat het tellen langer duurt dan verwacht.

    • Lex Boon