Maandag gaat die Belgische protestbaard er af

VRT-journalist Koen Fillet scheert maandag zijn protestbaard af.

Je kunt natuurlijk in het kader van mannengezondheid je snor laten staan, maar sommige mannen gaan toch echt dat ene stapje verder om een punt duidelijk te maken. Zoals VRT-journalist Koen Fillet, die liet zijn baard staan vanaf 12 januari dit jaar. Uit protest tegen het feit dat België toen al 213 dagen geen regering had.

En nu is het dan bijna zover. Naar alle waarschijnlijkheid treedt maandag een nieuw kabinet aan in België.

De voortgang van de baardenactie bij Goedele Liekens in mei

Tijd voor Fillet om na 327 dagen zijn baard af te scheren. Hij zal dat maandag laten doen om 12.00 uur in het Belgische Radio 1-programma Joos door een Antwerpse barbier, schrijft de Belgische krant De Standaard. In ieder geval is persbureau AP aanwezig om foto’s te maken en de ontbaarding vast te leggen voor het nageslacht, dus verwacht maandag een update met beelden.

    • Hans Klis