Heracles vernedert VVV met zevenklapper

Heracles Almelo heeft voor het eerst in bijna anderhalve maand weer een competitiezege geboekt. De Almeloërs wonnen in eigen stadion met 7-0 van VVV-Venlo. Glynor Plet (2x), Marko Vejinovic (2x), Kwame Quansah, Everton en Samuel Armenteros tekenden voor de treffers. Door de eerste overwinning sinds 22 oktober en de grootste ooit in de Eredivisie stijgt Heracles twee posities naar de negende plek, VVV blijft laatste.

Het duurde even voordat Heracles de juiste versnelling te pakken had, meldt persbureau Novum. Pas na een halfuur maakte Plet de openingstreffer. Op slag van rust verdubbelde Quansah de score.

Nadat Vejinovic met een prachtig afstandsschot de marge naar drie tilde, raakten de bezoekers compleet van slag. In een tijdsbestek van twintig minuten werd de score door Plet, Everton, Vejinovic en Armenteros opgevoerd naar 7-0. Het publiek wilde een uitslag in de dubbele cijfers, maar die schande bleef de Limburgers uiteindelijk bespaard.

    • Lex Boon