Er is maar één Sint. Voor Paul de Leeuw is dat de ‘oude’

De 'oude' Sinterklaas. Foto NRC / Vincent Mentzel

De intocht van de goedheiligman was een historische gebeurtenis dit jaar. Voor het eerst trad Stefan de Walle op als officiële Sinterklaas, die voortaan te zien is in het Sinterklaasjournaal. Maar niet bij Paul de Leeuw. In zijn programma komt morgen namelijk de ‘oude’ Sint langs.

De acteur Bram van der Vlugt hing de mijter officieel per 21 mei aan de wilgen na 25 jaar trouwe dienst. Des te opvallender dat hij morgen aanschuift bij De Leeuw in zijn vertrouwde Sintkostuum in het programma Pau!l!

De voorlichter van de NTR zegt hierover tegenover nrc.nl dat Van der Vlugt is uitgenodigd omdat hij te zien is in de nieuwe Sinterklaasfilm Bennie Stout, die nog is gemaakt is voor De Walle in dienst trad als Sint.

“Hierdoor zijn we in een overgangssituatie terecht gekomen. We vinden het jammer dat hierdoor twee Sinten door elkaar lopen, maar het is aan de VARA om een Sint uit te nodigen, dat gaat buiten de NTR om.”

Dat dit verwarrend kan zijn voor kinderen die in het Sinterklaasjournaal de ‘echte’ Sint krijgen voorgeschoteld, is voor de VARA blijkbaar geen overweging geweest bij hun Sintkeuze. De Telegraaf meldt vanochtend dat in de wandelgangen te beluisteren valt dat de nieuwe film voor de redactie van Pau!l! slechts een excuus is om Van der Vlugt weer naar de studio te halen. We hebben de VARA nog niet kunnen bereiken voor commentaar over de kwestie.

Update 12.47 uur: De VARA laat weten zich te onthouden van ieder commentaar. “Iedereen met vragen moet maar naar de uitzending kijken” was het enige dat de voorlichter ons wilde melden.

De ‘oude’ Sinterklaas in de film Bennie Stout:

    • Annemarie Coevert