DSK: ze zei geen ja, maar ik zag het in haar blik

Dominique Strauss-Kahn verantwoordt zich in een boek.

Dominique Strauss-Kahn houdt van seks, maar walgt van prostitutie. Dat hij in verband wordt gebracht met een netwerk van luxeprostituees waarvan hij gretig gebruikmaakte, is voor de voormalige IMF-topman „onverdraaglijk”.

Dat zegt hij in het boek Affaires DSK, la contre-enquête waaruit het tijdschrift Paris Match gisteren voorpubliceerde. Maar van een ‘contre-enquête’ (tegenonderzoek) is nauwelijks sprake. Het zijn eerder DSK-monologen, opgetekend door vriend en huisbiograaf Michel Taubmann.

Het is de eerste keer sinds zijn publieke biecht in het journaal van TF1 begin september dat DSK ingaat op de affaires. Met kamermeisje Nafissatou Diallo heeft hij in het Sofitel van New York inderdaad seks gehad, een stomme fout, maar het was wel met wederzijdse instemming, aldus DSK.

Zei het kamermeisje ja?

Dat nou ook weer niet, maar hij zag het in haar blik. „DSK ziet er een voorstel in. En hij kan niet weerstaan aan de verleiding van orale bevrediging”, schrijft Taubmann. Bovendien zou Diallo de verdwenen BlackBerry van de IMF-topman hebben gestolen. De advocaten van Diallo hebben al ontkennend gereageerd.

DSK bevestigt ook dat hij deelnam aan orgieën (‘libertijnse avonden’ heet dat in het boek) en seks had met vriendinnen van kennissen en vrienden uit het Carlton-netwerk in Lille. Maar DSK wist helemaal niet dat het om prostituees ging. „Als iemand je zijn vriendin voorstelt, vraag je niet of het een prostituee is. En als iemand je uitnodigt voor een feestje, vraag je niet naar de factuur. De deelnemers aan dat soort avonden zijn normaal nooit prostituees.” Dat zijn vrienden naar Washington vlogen met bereidwillige ‘secretaresses’ vond DSK juist prettig. Maar hij bezweert dat zijn losbandige levensstijl verleden tijd is.

In het boek wordt ook afgerekend met François Hollande, door het wegvallen van DSK nu de socialistische presidentskandidaat. Hollande heeft als enige geen steun betuigd, zegt DSK’s echtgenote in het boek.

    • Dirk Vandenberghe