Cameron: Groot-Brittannië wil eurozone helpen

De Britse premier David Cameron had vandaag een ontmoeting met de Franse president Nicolas Sarkozy. Foto AP / Michel Euler

Groot-Brittannië is bereid om de eurozone te helpen bij het bestrijden van de schuldencrisis. Dat heeft de Britse premier David Cameron vandaag gezegd. Cameron denkt echter niet dat het nodig is EU-verdragen te wijzigen. Dat meldt persbureau AP.

Volgens de Britse premier moet Europa de financiële markten ervan overtuigen dat het alles op alles zet om de crisis het hoofd te bieden. Daarnaast moet het concurrentievermogen van Europa worden vergroot, aldus Cameron na een onderhoud met de Franse president Nicolas Sarkozy.

Cameron:

“Voor geen van die dingen is een wijziging van EU-verdragen nodig. Maar laat een ding duidelijk zijn: als verdragen worden aangepast zal ik ervoor zorgen dat de Britse belangen worden beschermd.”

Met deze houding komt Cameron lijnrecht tegenover Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel te staan, die strengere regels in EU-verdragen willen opnemen om buitensporige overheidsuitgaven tegen te gaan.

    • Lex Boon