In beeld

Wereld Aids Dag

Vandaag is het Wereld Aids Dag, de dag waarop de strijd tegen aids centraal staat. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor de aidsproblematiek en opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. In 2010 waren er 34 miljoen mensen die leefden met aids. Nog steeds komt er elke 12 seconden iemand met hiv bij.
Een activiste neemt deel aan een bijeenkomst om Wereld Aids Dag in Colombo te herdenken. Ongeveer 1,161 HIV-positieve gevallen zijn in Sri Lanka geïdentificeerd tussen 1987 en eind september 2011.
AFP / Ishara S. Kodikara
Een boeddhistische monnik wacht om te gaan bidden op een herdenkingsbijeenkomst in Colombo.
Reuters / Dinuka Liyanawatte
Raksha, 25, werkzaam in de seksindustrie, maakt zich klaar voor een optreden in Mumbai's Kamathipura red light district. Social Activities Integration, een non-profitorganisatie die gratis condooms en medische zorg aanbiedt voor mensen met HIV en aids, organiseert een herdenking voor sekswerkers die zijn gestorven aan aids.
Reuters / Vivek Prakash
Een man steekt kaarsjes aan op een bijeenkomst in de Puerta de Alcala in Madrid.
AFP / Dominique Faget
Een terminaal zieke man wordt behandeld in de Wat Prabat Nampu boeddhistische tempel in de provincie Lopburi in Thailand.
Reuters / Sukree Sukplang
Een teriminaal zieke man ligt op bed in een rusthuis voor mensen met aids in de Wat Prabat Nampu boeddhistische tempel in de provincie Lopburi in Thailand.
Reuters / Sukree Sukplang
Een rood lintje is te zien op het Witte Huis in Washington.
AP / Haraz N. Ghanbari
Een meisje kijkt naar de camera in een kamer in een hostel in Mexico-Stad. Hostel Domus Alipio, geleid door een katholieke priester en vrijwilligers, bieden onderdak, medicatie en therapie aan wezen en vrouwen en kinderen geïnfecteerd met HIV en aids.
Reuters / Carlos Jasso
De directeur van het Cambodjaanse Rode Kruis, de vrouw van de Cambodjaanse premier (C), vice-premier Nhiek Bun Chhay (L) en een chef van de drugsbestrijdingsdienst (R), luisteren naar het nationale volkslied tijdens een ceremonie ter ere van Wereld Aids Dag in Phnom Penh.
AFP / Tang Chhin Sothy
HIV-positieve patiënten wonen een ceremonie bij om stil te staan bij Wereld Aids Dag in de provincie Kandal in Cambodja.
Reuters / Samrang Pring
Indonesische studenten voeren actie in Jakarta om de bewustwording te vergroten omtrent HIV en aids.
AFP / Bay Ismoyo
Birma's democratieicoon Aung San Suu Kyi spreekt tijdens een evenement ter ere van Wereld Aids Dag op het hoofdkwartier van haar democratische partij NLD in Yangon.
AFP / Soe Than Win
Een man ligt in bed in een aidszorgcentrum in Hillcrest nabij Durban, Zuid-Afrika.
AP / Schalk van Zuydam
Het Sydney Opera House kleurt rood op Wereld Aids Dag.
Reuters / Tim Wimborne
Indische schoolkinderen vormen samen het rode lintje, dat wereldwijd symbool staat voor de bewustwording en steun voor mensen met HIV, in Ahmadabad, India.
AP / Ajit Solanki