Weer

Ook in de wintersportgebieden is tot nu toe nauwelijks neerslag gevallen. Maar daarin komt de komende dagen verandering. In het weekeinde valt er in de Franse en Zwitserse Alpen al een paar centimeter verse sneeuw op enige hoogte. Daar komt begin volgende week nog een flink pak bij, ook elders aan de noordzijde van het Alpenmassief.

In eigen land regent het vanavond en komende nacht stevig. Daarbij waait het soms ook flink, vooral aan zee. Het wordt ongeveer 5 graden.

Morgenochtend is het op veel plaatsen nog bewolkt en regenachtig. In de loop van de ochtend wordt het vanuit het westen droog en klaart het breed op. Later in de middag volgen weer nieuwe buien die vanaf de Noordzee het land binnentrekken. Met een naar west draaiende wind wordt het een graad of 9.

In het weekeinde is het onstuimig en nat. Aan zee waait soms een stormachtige zuidwester met zware windvlagen. Op beide weekeinddagen valt een flinke plens regen. Vanaf zondag valt de neerslag vooral in de vorm van buien, waardoor lokaal soms grote verschillen kunnen optreden. Tussen de buien door klaart het soms even breed op. Het wordt geleidelijk frisser met begin volgende week steeds meer hagelbuien.