Volledige lijst Top 2000 bekend - Adele met vier nummers in top 30

De Britse zangeres Adele staat met drie nummers in de top 25 van de top 2000. Foto Reuters / Mario Anzuoni

Vorige week werd al bekend dat Queen met Bohemian Rhapsody dit jaar opnieuw op één staat. Maar vandaag is ook de volledige lijst van de top 2000 bekendgemaakt. Opvallend: Adele staat met maar liefst vier nummers in de top 30.

Adele’s Someone like you komt dit jaar binnen op nummer 6. Maar ook haar eerdere hit Make you feel my love staat hoog in de lijst, namelijk op 19. Twee plaatsen lager staat de Britse zangeres met haar nummer Rolling in the Deep. En dan staat ook nog eens Set fire to the rain op nummer 26.

Coldplay, net als Adele afkomstig uit Groot-Brittannië, staat op de nummers acht en negen, respectievelijk met Clocks en Viva la Vida. In totaal staat de band vijf keer in de bovenste honderd platen van de lijst.

Adele en Coldplay zijn één van de weinige artiesten in de bovenste regionen van de lijst die de afgelopen jaren bekend zijn geworden. ‘Oude’ artiesten als Led Zeppelin, Eagles, The Beatles en The Doors domineren nog altijd de top 50. 

De top 10 van de Top 2000:

 1. Queen - Bohemian rhapsody
 2. Eagles - Hotel California
 3. Deep Purple - Child in time
 4. Boudewijn de Groot - Avond
 5. Led Zeppelin - Stairway to heaven
 6. Adele - Someone Like You
 7. Pink Floyd - Wish you were here
 8. Coldplay - Clocks
 9. Coldplay - Viva la vida
 10. Bruce Springsteen - The river

Na Boudewijn de Groots Avond is het nummer Brabant van Guus Meeuwis de hoogste genoteerde plaat van een Nederlandse artiest, op nummer 22.

Bekijk hier de volledige lijst en hier welke nummers (op)nieuw zijn binnengekomen in de populaire lijst.

De Top 2000 wordt al sinds 1999 uitgezonden op radio 2 en begint om 12.00 uur op Eerste Kerstdag en gaat non-stop door tot 0.00 uur op oudejaarsavond. Geen zin om nog zo lang te wachten? Radio 2 werkt momenteel aan een Spotify-playlist van de Top 2000.

Luisteraars kozen de 2000 populairste platen door te stemmen via internet. Dit jaar kreeg de lijst meer dan drie miljoen stemmen.

  • David Haakman