TU Delft strikt Youp van ’t Hek als tijdelijke docent

Het professorschap van Van 't Hek wordt in mei afgesloten met een uittreerede. Foto NRC / Vincent Mentzel

Youp van ’t Hek wordt Cultural Professor aan de TU Delft. Hij trapt zijn tijdelijke aanstelling in maart af met een openbare lezing. Daarnaast gaat de cabaretier en columnist lesgeven aan een select groepje studenten.

De zes colleges die Van ’t Hek aan de uitverkorenen gaat geven, staan in het teken van het thema Los van Alles, maakte de universiteit bekend. In twee maanden tijd werken de studenten aan een specifieke opdracht. Wat die opdracht inhoudt is niet bekendgemaakt.

De 57-jarige Van ’t Hek volgt Vincent Mentzel op, die vanaf september enkele maanden lesgaf aan de TU Delft. Ook schrijvers Arnon Grunberg, Hugo Brandt Corstius en H.J.A. Hofland gingen hem voor.

Van ’t Hek, die dit jaar weer met een oudejaarsconference komt, is de tweede cabaretier in korte tijd die een aanstelling bij een universiteit krijgt. Wim de Bie geeft vanaf februari aan de Universiteit van Tilburg tijdelijk een masterclass satire in het kader van de Leonardoleerstoel.

Fragment uit Van ’t heks laatste reguliere programma ‘Omdat de nacht’:
http://youtu.be/4fUHfV4AdBQ

    • Jules Seegers