Stelen van Sinterklaasjournaal

Op de website van het Sinterklaasjournaal kun je niet meer je e-mailadres achterlaten. Het Sinterklaasjournaal heeft dat invulveld van de website verwijderd, omdat veel ouders er kritiek op hadden. En toen werden er ook nog eens 13.000 e-mailadressen gestolen.

Op de website oudersonline.nl mopperen ouders over het formulier. Ze voelen zich gedwongen om hun kinderen mee te laten doen, omdat hun kinderen anders denken dat ze geen cadeautjes zouden krijgen van Sinterklaas.

De makers van het Sinterklaasjournaal wilden helpen om de namen van alle kinderen in Nederland te verzamelen, voor in het nieuwe Grote Boek van Sinterklaas. Wie ook nog zijn mailadres achterliet op de website van het Sinterklaasjournaal, kreeg een filmpje toegestuurd.

De baas van het Sinterklaasjournaal heet Ajé Boschhuizen. Hij vertelt: „Verder hebben wij niets met de adressen willen doen. Er is trouwens niets vreselijks gebeurd met de adressen. De dief wilde aantonen dat onze website niet goed beveiligd is. Maar hij kon niet in het Grote Boek kijken hoor.”

Het Sinterklaasjournaal heeft het invulveld voor mailadressen voor alle zekerheid toch maar wel van de website verwijderd. Boschhuizen: „Als je wilt, kun je op onze site nog wel je naam invullen, dan krijg je een filmpje waarin Sinterklaas je laat zien dat je naam echt in het boek staat. Alle namen van alle kinderen in Nederland staan erin, ook als je onze website niet bezoekt.” De baas vindt het even goed vervelend dat er zoveel gedoe is ontstaan rondom de adressen. „Ruim anderhalf miljoen kinderen hebben hun naam ingevuld. Dan kun je spreken van een hit. Jammer dat dat nu verpest is. Van het Sinterklaasjournaal stelen, vind ik net zoiets als een oude dame van haar tas beroven. Grote jongen, hoor.”

    • Hille Takken