Silvio Berlusconi weer aan de macht bij Milan

De Italiaanse zakenman heeft weer tijd voor de voetbalclub nu hij geen premier meer is.

Silvio Berlusconi keert binnenkort terug als voorzitter van voetbalclub AC Milan. Dat heeft hij deze week laten weten op de televisie. Nu Berlusconi geen premier meer is van Italië, heeft hij weer tijd voor het voorzitterschap.

Toen Berlusconi in 2008 aan zijn derde termijn als minister-president begon, legde hij het voorzitterschap van de Milanese voetbalgrootmacht neer. In november trad Berlusconi af als premier nadat het Italiaanse Huis van Afgevaardigden had ingestemd met forse bezuinigingen.

Berlusconi liet weten dat hij „de voorzitter is die de meeste titels heeft gewonnen in het voetbal”. De zakenmagnaat en politicus kocht AC Milan in 1986. Sindsdien wonnen de Rossoneri 28 prijzen, waaronder acht keer de Italiaanse titel en vijf keer de Champions League (voor 1992 Europa Cup 1 geheten). In de beginperiode van Berlusconi bij AC Milan kwamen de Nederlandse spelers Marco van Basten, Ruud Gullit en later Frank Rijkaard naar de club. (AP)