PDF wapenvergunning Tristan definitief zoek

Het zoekgeraakte bestand had naar alle waarschijnlijkheid duidelijk kunnen maken wie er bij de politie de fout in is gegaan.

. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is er niet in geslaagd het zoekgeraakte computerbestand met informatie over de wapenvergunning van Tristan van der Vlis te achterhalen. Volgens het Openbaar Ministerie is het onderzoek naar het onvindbare pdf-bestand daarmee afgerond.

Het bestand, een bijlage uit een e-mail van de politie, had meer informatie kunnen verschaffen over de wijze waarop Tristan van der Vlis aan een wapenvergunning is gekomen. Van der Vlis schoot in april dit jaar in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn op klaarlichte dag zes mensen dood.

De e-mail was gericht aan de politiemedewerker die de aanvraag van Tristan van der Vlis voor een wapenvergunning moest beoordelen. In het bestand zou mogelijk informatie over de psychische gesteldheid van Van der Vlis vermeld zijn. Van der Vlis was in 2006 opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting. Desondanks kreeg hij een wapenvergunning.

Het zoekgeraakte bestand had naar alle waarschijnlijkheid duidelijk kunnen maken wie er bij de politie de fout in is gegaan.

Hoe de bijlage zoekgeraakt is, verklaarde de politie in juli als volgt: „Conform de geldende richtlijnen heeft de infodesk een e-mail teruggestuurd met daarin de gevraagde informatie. Bij deze mail zat als bijlage een pdf-bestand. De behandelaar heeft de e-mail geprint en de print toegevoegd aan het fysieke dossier van Tristan van der Vlis. De bijlage is echter niet toegevoegd aan het fysieke dossier. De betreffende mail met de bijlage is niet meer in het (digitale) mailsysteem te traceren. We kunnen dus niet weten wat er in het pdf-bestand stond.” (NRC)