Oefenen met Post-its voor de grote aanval

An Israeli soldier, with notes stuck on him describing his symptoms, plays the role of a mock victim during a drill simulating an unconventional weapons' attack, at Haemek hospital in the northern Israeli city of Afula November 30, 2011. REUTERS/Baz Ratner (ISRAEL - Tags: HEALTH CIVIL UNREST MILITARY)
An Israeli soldier, with notes stuck on him describing his symptoms, plays the role of a mock victim during a drill simulating an unconventional weapons' attack, at Haemek hospital in the northern Israeli city of Afula November 30, 2011. REUTERS/Baz Ratner (ISRAEL - Tags: HEALTH CIVIL UNREST MILITARY) REUTERS

Daar lig je dan, in je stoere legertenue met Post-its over je hele lichaam.

Wat zou er op die witte briefjes staan? De namen van zijn geliefden? De laatste woorden van familieleden? Zaken die het slachtoffer niet moet vergeten?

Nee, het zijn de symptomen die hij zou kunnen hebben na een aanval met nucleaire, biologisch of chemische wapens. Zóú kunnen hebben, want dit is een oefening van het Israëlische leger in Afula, een stad in het noorden van Israël.

En de militair is enkel figurant.