Koninginnedagfeest 538 verhuist naar RAI

De overvolle Amsterdamse grachten op Koninginnedag. Foto Flickr / quantz

Het Koninginnedagfeest dat Radio 538 al jaren voor een publiek van ruim 60.000 mensen organiseert verhuist volgend jaar naar de Amsterdamse RAI. Dit meldt de Gemeente Amsterdam.

De gemeente bekijkt nu hoe het verkeer bij de RAI omgeleid gaat worden en hoe het technisch mogelijk wordt gemaakt om het evenement hier te organiseren. Vanaf 2013 kan 538 waarschijnlijk terecht op het ruime festivalterrein van de Arena Boulevard, wat ongeveer even groot is als het Museumplein, zo heeft burgemeester Eberhard van der Laan laten weten. Ook wordt de mogelijkheid van een feest tijdens Koninginnenacht in de naastgelegen Heineken Music Hall besproken. Volgens Van der Laan is 538 met de HMH in onderhandeling over een meerjarig contract om dit vast te leggen.

Geen massale zuipfestijnen meer
De radiozender kreeg eerder geen toestemming van de Amsterdamse gemeente om het Museumplein te gebruiken voor het feest vanwege de vele overlast die het veroorzaakt in de binnenstad. De gemeenteraad gaf hierbij aan dat het afwil van massale zuipfestijnen en agressieve feestgangers tijdens Koninginnedag, en staat daarom een kleiner aantal evenementen toe met een kleinschaliger karakter. 538 reageerde hierop teleurgesteld, dat elf jaar op rij op het Museumplein stond.

    • Annemarie Coevert