Jeremy Clarkson wilde de stakers niet écht executeren

Screenshot YouTube / The One Show

Jeremy Clarkson wilde niet écht dat al het stakende overheidspersoneel werd ‘geëxecuteerd voor het oog van hun families’. De Top Gear-presentator heeft zijn excuses aangeboden voor de opmerkingen die hij gisteren maakte in BBC’s The One Show.

Clarkson had niet gedacht dat iemand zijn opmerkingen serieus zou nemen, liet hij vandaag weten.

“Als de BBC en ik iemand hebben beledigd, bied ik daar graag mijn excuses voor aan.”

De BBC, die ongeveer 4700 klachten ontving, zei meteen na de uitzending al sorry voor de uitlatingen van de 51-jarige Clarkson. Unison, een grote Britse ambtenarenvakbond, vindt dat de zender Clarkson moet ontslaan.

Gisteren gingen ongeveer twee miljoen Britse overheidsmedewerkers de straat op om te staken vanwege overheidsplannen om de pensioenregelingen te versoberen. Het was de grootste staking in Groot-Brittannië in dertig jaar tijd.

    • Marije Willems