Janko bezorgt FC Twente groepswinst

FC Twente heeft zich in de Europa League verzekerd van de winst in groep K. De Tukkers wonnen thuis met 1-0 van het door Martin Jol gecoachte Fulham en kunnen op de laatste speeldag niet meer worden achterhaald. Invaller Marc Janko maakte in de voorlaatste minuut de winnende goal.

Twente, dat vorige maand na winst op Odense al Europese overwintering had afgedwongen, kreeg tegen het defensief ingestelde Fulham het initiatief in de schoot geworpen, zo schrijft Novum. Een goed eerste halfuur van de thuisploeg leverde kansen op voor Nacer Chadli en Leroy Fer, maar beide keren stond doelman Mark Schwarzer in de weg.

Luuk de Jong kwam in de tweede helft nog dichter bij een treffer. De aanvaller kopte rakelings naast op aangeven van Ola John, die de geblesseerde Fer was komen vervangen. Namens Fulham, dat na rust wat meer de aanval zocht, schoot Bobby Zamora naast uit een vrije trap van Danny Murphy.

Tien minuten voor tijd werd Janko als stormram ingebracht door Co Adriaanse en dat bleek een gouden zet. De Oostenrijker scoorde vlak voor tijd na knap voorbereidend werk van Emir Bajrami en Roberto Rosales. De groepswinst kan Twente over twee weken een voordeel opleveren bij de loting voor de knock-outfase.

    • Marije Willems