Een liefdevolle kinderfilm over herkenbaar gevoel

None

Dolfje Weerwolfje

Regie: Joram Lürsen. Met: Ole Kroes, Kim van Kooten, Remko Vrijdag. ***

Dolfje is een lief en bleek jongetje met een brilletje dat bij volle maan verandert in een wolfje dat het midden houdt tussen een ijsbeer en een poedel en tot zijn eigen schrik een levende kip uit de ren van buurvrouw Krijtjes verschalkt. Hij is door zijn ouders in de steek gelaten, maar heeft er de leukste adoptieouders van nostalgisch Nederland voor in de plaats gekregen – gespeeld door Kim van Kooten en Remko Vrijdag.

Het aardige van de oorspronkelijke boekenreeks van Paul van Loon is dat hij een klassiek transformatiethema op een aandoenlijke manier vertaalt naar een herkenbaar gevoel van veel kinderen: je niet helemaal thuis voelen in je eigen lichaam of leven. Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn, het is vooral pleegbroer Timmie die het allemaal heel opwindend vindt. Dat aandoenlijke gegeven is in de filmversie overeind gebleven. Dolfje Weerwolfje is een liefdevolle kinderfilm.

Dana Linssen

    • Dana Linssen