AZ is nog niet zeker van volgende ronde na 0-0

Club speelt gelijk bij Malmö FF.

AZ blijft zicht houden op de knock-outfase in de Europa League. De koploper in de eredivisie speelde gisteren in Zweden met 0-0 gelijk tegen Malmö FF. Omdat concurrent Austria Wien met 4-1 verloor van Metalist Charkiv blijft AZ tweede in groep G en heeft de ploeg in het laatste groepsduel alles in eigen hand.

Een thuiszege tegen groepswinnaar Metalist volstaat voor AZ op 15 december om samen met de Oekraïners mee te gaan naar de knock-outfase. Bij puntverlies van Austria Wien tegen Malmö is overwintering voor de Alkmaarders sowieso een feit.

AZ mocht in Zweden alleen in de tweede helft aanspraak maken op meer dan een gelijkspel. Over de hele wedstrijd was Malmö beter dan AZ. „De omstandigheden waren niet in ons voordeel”, zei aanvallende middenvelder Erik Falkenburg. „Het veld was vreselijk slecht. Veel ballen stuiterden vanuit het niets op. Malmö had daar minder last van. Die spelen een bepaald spel waar lange ballen meer regel dan uitzondering zijn. Echt vechtvoetbal. Om daar tegen te spelen kostte ons behoorlijk wat energie.” PSV, dat al door is naar de volgende ronde, won gisteren met 3-0 bij Legia Warschau. (NRC)