Zompig zoeken naar 'serial killer'

Texas Killing Fields. Regie: Ami Canaan Mann. Met: Sam Worthington, Jessica Chastain.In: 10 bioscopen. **

Texas Killing Fields, over een reeks moorden op vrouwen in het zuiden van de Verenigde Staten, moet het hebben van sfeer en niet van spanning. Sam Worthington (Avatar) en Jessica Chastain (The Tree of Life) overtuigen als overbelaste, onderbetaalde working stiffs bij de Texaanse politie, collega's tegelijk exen die elkaars bloed kunnen drinken. Goed spel is er ook van Chloë Grace Moretz (Kick Ass!) als een tiener in een hels disfunctioneel huishouden. Zoveel talent voor de camera en erachter – Ami Mann is de dochter van Michael Mann, die de film produceerde – maakt het extra raadselachtig waarom de film zo vlak blijft.

Peter de Bruijn

    • Peter de Bruijn