Weer

November 2011 gaat de boeken in als de droogste novembermaand sinds het begin van de officiële metingen.

December gaat echter zeer nat van start. Het gaat ook steeds harder waaien. Vanavond en komende nacht trekt de zuidwestenwind al aan en neemt de bewolking vanuit het westen toe. In de loop van de nacht gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Het koelt niet veel verder af dan tot 4 à 6 graden.

Morgen wordt een kletsnatte eerste decemberdag. Met een stevige zuidwester is het opeens volop herfst. De wind neemt in de loop van de ochtend weer af. Het wordt ook eventjes droger, maar het blijft overwegend bewolkt.

In de loop van de middag gaat het opnieuw regenen vanuit het zuiden. Er valt in het etmaal meer dan in de hele maand november.

Ook het eerste weekeinde van december is onstuimig. Het waait stevig, met in ieder geval een stormachtige wind aan zee en soms zelfs even een echte zuidwesterstorm, windkracht 9. Ook komen er zware windvlagen voor en het regent weer flink.

Zondag valt de neerslag in de vorm van buien en verschilt het van plaats tot plaats behoorlijk: lokaal kan er veel vallen. Het wordt ook wat frisser, met een graad of 8 à 9 en wat hagelbuien.