Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Mensenrechten

Turkse minister tegen PVV’er: stop die cartoon maar in je…

De PVV zorgt graag voor een relletje. Gisteren deed europarlementariër Barry Madlener van zich spreken. Hij wilde de Turkse minister van Europese Zaken een cartoon aanbieden, maar die was daar bepaald niet van gediend.

Madlener had tijdens een gesprek met minister Egemen Bagis kritiek op de staat van de persvrijheid in Turkije. Om die kritiek kracht bij te zetten wilde hij de Turkse bewindsman een anti-islamitische cartoon aanbieden. De minister weigerde die cartoon aan te nemen en zei Madlener: “Stop die maar waar die thuishoort”. Het geheel leverde een komisch filmpje op: