Obama en Rutte oneens over rol ECB in eurocrisis

U.S. President Barack Obama meets with Prime Minister Mark Rutte of the Netherlands in the Oval Office of the White House in Washington November 29, 2011. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
U.S. President Barack Obama meets with Prime Minister Mark Rutte of the Netherlands in the Oval Office of the White House in Washington November 29, 2011. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: POLITICS) REUTERS

De Amerikaanse president Obama vindt dat de Europese Centrale Bank de geldkraan moet openzetten om de schuldencrisis te bedwingen. Dat zei hij gisteren tegen premier Rutte tijdens diens eerste bezoek aan het Witte Huis. Rutte verdedigde tegenover Obama het Duitse standpunt dat meer ingrijpen door de ECB ongewenst is. De Amerikaanse president zei gisteren „geen belangrijker bondgenoot dan Nederland” te hebben, vooral bij NAVO-operaties. Hij zei Nederland graag een keer te willen bezoeken. „Ik heb gehoord dat het een mooi land is met aardige mensen.” (NRC)