Legia Warschau geen partij voor PSV - Eindhovenaren winnen met 3-0

Eindhoven's Dries Mertens (L) vies with Legia's Maciej Rybus (R) during an UEFA Europa League Group C football match between Legia Warsaw and PSV Eindhoven at Pepsi Arena Stadium in Warsaw on November 30, 2011. AFP PHOTO / ADAM NURKIEWICZ PSV'er Dries Mertens ontkleed tegenspeler Maciej Rybus. Foto AFP / Adam Nurkiewicz

PSV gaat hoe dan ook door naar de volgende ronde van de Europa League. De ploeg van trainer Fred Rutten werd vanavond groepswinnaar door in Polen Legia Warschau met 3-0 af te drogen.

De Eindhovenaren waren vandaag duidelijk aan de betere hand. In de eerste helft belandde de bal via het dijbeen van Zewlakow in het doel van de Polen. Na rust kreeg PSV een penalty cadeau nadat doelman Kusiak Strootman onderuit had gehaald. Kusiak kreeg rood, Dries Mertens benut de strafschop. Het derde doelpunt kwam op naam van Labyad, die een voorzet van Lens met zijn rechtervoet in het doel wist te krijgen.

Eerder vanavond speelde AZ gelijkt tegen Malmö FF. Of zij doorgaan naar de volgende ronde hangt af van het volgende groepsduel.

    • Dirk Wijnand de Jong