Hij is geboren als Yvonne

Balian Buschbaum, ehem. deutsche Meisterin im Stabhochsprung, Portrait, hiess frueher Yvonne Buschbaum, outete sich als Transmann, befindet sich in einer Hormontherapie um sich koerperlich an das empfundene Geschlecht anzupassen, schrieb das Buch
Balian Buschbaum, ehem. deutsche Meisterin im Stabhochsprung, Portrait, hiess frueher Yvonne Buschbaum, outete sich als Transmann, befindet sich in einer Hormontherapie um sich koerperlich an das empfundene Geschlecht anzupassen, schrieb das Buch Gaby Gerster/laif/Hollandse Ho>

In Nederland zijn de afgelopen vijftien jaar negenhonderd personen fysiek en juridisch van geslacht veranderd, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek deze week. Het onderzoek geeft meer inzicht in de groep: het zijn vooral hoogopgeleide autochtonen, die relatief vaak alleen wonen. Hoe verander je van geslacht en wat zijn de obstakels die transseksuelen ervaren?

    • Lineke Nieber
    • Stijn Bronzwaer