Herstel Barcelona tegen Vallecano, gelijkspel Juventus bij Napoli

FC Barcelona heeft zich hersteld van de verrassende competitienederlaag bij Getafe. Drie dagen na het 1-0 verlies volgde gisteravond een 4-0 thuiszege op Rayo Vallecano in de Primera Divison.

Barcelona speelde bij vlagen als vanouds. Met als gevolg dat de eenzijdige wedstrijd bij rust beslist was. Toen hadden Alexis Sanchez (twee keer) en David Villa de ploeg van trainer Josep Guardiola al op een 3-0 voorsprong gezet. Lionel Messi maakte vlak na rust de vierde treffer.

Barcelona verkleinde de achterstand op koploper Real Madrid tot drie punten. De ‘Koninklijke’ heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Over anderhalve week spelen beide topclubs tegen elkaar in Madrid.

In de Italiaanse competitie bleef Juventus met veel moeite ongeslagen. De koploper in de Serie A stond gisteravond bij Napoli halverwege de tweede helft met 3-1 achter, maar sleepte na een spectaculaire inhaalrace een 3-3 gelijkspel uit het vuur.

De Slowaak Marek Hamsik speelde aanvankelijk een hoofdrol. De aanvaller van Napoli vierde eerst uitgebreid feest nadat hij een strafschop had benut. Maar hij moest de penalty overnemen en miste die vervolgens. Hamsik herstelde zijn fout later met een rake kopbal. Zijn Servische ploeggenoot Goran Pandev zorgde voor een 2-0 ruststand.

Juventus sloeg direct na rust terug met een doelpunt van Alessandro Matri. Aan de andere kant leek Pandev met zijn tweede doelpunt van de avond Napoli alsnog aan de overwinning te helpen.

Maar Juventus toonde andermaal veerkracht. Dankzij doelpunten van Marcelo Estigarribia en Simone Pepe kwam de ploeg van coach Antonio Conte terug tot 3-3. Juventus heeft nu twee punten voorsprong op Milan, dat gisteravond niet actie kwam.