Geen kusjes meer voor wijlen Oscar Wilde

De tombe van Oscar Wilde voor de restauratie. Screenshot Youtube

Op de dag af 111 jaar geleden kwam er een einde aan het leven van Oscar Wilde, de dandy auteur van onder meer The Picture of Dorian Gray. Bewonderaars herdachten de Ierse schrijver de laatste jaren vooral door met lippenstift kusjes te drukken op zijn tombe in Parijs, de plek waar hij op 46-jarige leeftijd door een hersenvliesontsteking overleed.

Een liefkozend gebaar met een hartverwarmend resultaat, maar desondanks werd besloten de tombe voor nog meer ‘schade’ te behoeden. Vandaag werd het schoongemaakte graf van Oscar Wilde, een ontwerp van de Britse beeldhouwer Jacob Epstein, opnieuw onthuld. Mét glazen omhuizing. De kusjes, inmiddels een traditie, worden er niet minder om, dat bewijst de laatste foto wel.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de gerestaureerde tombe van Oscar Wilde:

AP / Christophe EnaAP / Christophe Ena

AP / Christophe EnaAP / Christophe Ena

Reuters / Charles PlatiauReuters / Charles Platiau

    • Dirk Wijnand de Jong