Europa League: AZ speelt gelijk tegen Malmö FF

AZ Alkmaar's Jozy Altidore (L) vies with Malmo's Ricardo Ferreira da Silva during the UEFA Europa League, Group G, football match between AZ Alkmaar and Malmo FF at the Swedbank stadium in Malmo on November 30, 2011. The match ended in a 0-0 draw. AFP PHOTO / SCANPIX-SWEDEN / ANDEAS HILLERGREN ***SWEDEN OUT*** AZ-speler Joyz Altidore in een duel met Ricardo Ferreira da Silva. Foto AFP / Andreas Hillersgren

In de Europa League heeft AZ vandaag met 0-0 gelijk gespeeld tegen Malmö FF. Omdat concurrent Austria Wien met 4-1 verloor van Metalist Charkiv blijft AZ tweede in groep G en heeft de Alkmaarse ploeg volgende maand in het laatste groepsduel alles in eigen hand.

Om bij de laatste 32 teams te geraken, moet AZ in een thuiswedstrijd tegen groepswinnaar Metalist winnen. Die wedstrijd wordt op 15 december gespeeld. Als de ploeg gelijkspeelt of verliest, hangt overwintering af van het resultaat bij Austria Wien tegen Malmö.

AZ mocht vandaag in Zweden alleen in de tweede helft aanspraak maken op meer dan een punt. Een fraaie combinatie had door Adam Maher met een doelpunt bekroond moeten worden. Jozy Altidore kopte even daarvoor uit een vrije trap van dichtbij over.

Voor rust liet Malmö AZ een paar keer met de schrik vrijkomen. Pontus Jansson kopte rakelings naast, Daniel Larsson stelde doelman Esteban met een fraaie schuiver op de proef. Vervolgens kwam AZ langzaam beter in de wedstrijd, maar de eerste Europese uitzege in ruim vier jaar tijd bleek er niet in te zitten.

    • Dirk Wijnand de Jong