Deze bloederige zombiegame is vanaf nu verboden in Duitsland

De Duitse overheid heeft het zombiespel Dead Island met terugwerkende kracht verboden. Hoewel de officiële reden van het verbod niet bekend is gemaakt, heeft het zeer waarschijnlijk te maken met het gewelddadige karakter van het spel.

Hoewel het spel niet in Duitsland zelf is uitgebracht, kon de game wel worden geïmporteerd. Winkeliers mogen het spel vanaf nu dus niet meer verkopen. Waarom het Duitse instituut voor mediacontrole tot het verbod is overgegaan is niet duidelijk, maar als je de verhaallijn leest en trailer van de game bekijkt zou je iets kunnen gaan vermoeden:

“In Dead Island stapt de speler in de schoenen van een toerist die na een stevig avondje stappen wakker wordt in zijn hotelkamer. Al snel blijkt zijn tropische vakantie goed verziekt te zijn, wanneer iedereen op het eiland geïnfecteerd is met een zombievirus. Alle voorwerpen kunnen gebruikt worden om zombies te kapot te schieten of te ontdoen van benen en armen.”

De zombiegame kwam deze zomer op de markt. Het spel was met twee miljoen exemplaren een succes. Filmbedrijf Lionsgate heeft een optie op de rechten genomen voor een film rond het verhaal van de game. De Poolse gamestudio Techland werkt mogelijk aan een vervolg op de zombiegame. Het bedrijf heeft de titel Dead World begin november als merknaam laten vastleggen.

    • Pim van den Dool