Computerbestand wapenvergunning Tristan van der V. definitief zoek

Een politieagent in Winkelcentrum De Ridderhof na de schietpartij. Foto Reuters

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is er niet in geslaagd het zoekgeraakte computerbestand met informatie over de wapenvergunning van Tristan van der V. te achterhalen. Volgens het Openbaar Ministerie is het onderzoek naar het onvindbare pdf-bestand daarmee afgerond.

Het bestand, een bijlage uit een mail van de politie, had meer informatie kunnen verschaffen over de wijze waarop Tristan van der V. aan een wapenvergunning is gekomen. Van der V., schoot in april dit jaar in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn zes mensen dood.

De e-mail was gericht aan de politiemedewerker die de aanvraag van Van der V. voor een wapenvergunning moest beoordelen. In het bestand zou mogelijk informatie staan over de psychische gesteldheid van Van der V..

Van der V. was in 2006 opgenomen geweest in een inrichting. Desondanks heeft hij een wapenvergunning gekregen. Het bestand had naar alle waarschijnlijkheid duidelijk kunnen maken wie er bij de politie in de fout is gegaan.