Weer

We hebben een vriendelijke woensdag voor de boeg, maar vanaf donderdag is er veel regen en wind. Het gaat naar verwachting om een structurele omslag, die ook in het stroomgebied van de Rijn voor neerslag van betekenis gaat zorgen. Rijkswaterstaat verwacht daarom vanaf vrijdag een lichte stijging van het rivierpeil. Goed nieuws dus voor de binnenvaart.

De wisselvalligheid van de komende tijd houdt verband met actieve oceaandepressies die via de Britse eilanden naar Scandinavië trekken.

Vanavond beweegt een lagedrukgebied van Schotland langs de Noorse kust naar het noorden. In de tweede helft van de avond gaat het vanuit het westen regenen. In de kustregio’s kunnen daarbij zware windstoten voorkomen. De neerslag trekt vannacht de grens met Duitsland over. De wind neemt vervolgens wat af.

Achter de storing hebben we morgen te maken met een afwisseling van brede zonnige perioden en wolkenvelden. Het is zacht met maximumtemperaturen rond 10 graden. Er staat morgen een matige tot krachtige zuidwestenwind.

In de nacht op donderdag volgt een nieuwe depressie dezelfde route en ook die brengt hier wind en regen.