Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

Ufo’s of niet, de discussie leeft weer na opduiken nieuw filmpje

Onderweg vanuit Engeland naar het Griekse eiland Corfu filmt een vliegtuigpassagier een aantal niet nader te herkennen vliegende objecten. Ufo’s inderdaad. Maar of het ook echt raadselachtige vliegmachines van een onbekende levensvorm zijn?

Sinds dit filmpje drie weken geleden online kwam is de discussie de laatste dagen flink op gang gekomen. Uiteraard zijn er de sceptici die menen dat het om ijs, vogels of gewoon Unidentified Flying Bullshit gaat, meldt Huffington Post. Maar zeker weten doe je het nooit.

Wat vliegt er nou op zo’n grote hoogte? Ballonnen? De zogenoemde believers weten het zeker: dit zijn verdorie ruimtevaartuigen bestuurd door aliens. Of is het toch water of ijs dat van het vliegtuig valt en door deze iPhone gewoon niet lekker op beeld gevangen werd? Oh waarom is er nou nooit eens een kraakheldere opname van zo’n ufo?!